Γνωριμια με Το Πόκερ 1

Το πόκερ με μια πρώτη ματιά δείχνει να είναι ένα πολύ απλό παιχνίδι. Ο καθένας φαίνεται ότι μπορεί να παίξει καλό πόκερ - μη γελιέστε όμως, τίποτε δεν απέχει πιο μακριά από την πραγματικότητα. Το να μάθετε τους κανόνες του παιχνιδιού είναι μία απλή δουλειά, όμως το να γίνετε ένας καλός παίκτης απαιτεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια.
Πάντως οποιοσδήποτε έχει τη θέληση να καταβάλλει την απαιτούμενη προσπάθεια μπορεί να καταφέρει να γίνει ένας αξιόλογος παίκτης του πόκερ. Ο μόνος τρόπος να επιτύχετε πραγματικά στο πόκερ είναι όπως ακριβώς και στη ζωή: αντιμετωπίζοντάς το κατάματα, δουλεύοντας περισσότερο από τους άλλους, πιο σκληρά αλλά και πιο έξυπνα από τον ανταγωνισμό.
Πολλές ταινίες γουέστερν, που δείχνουν το πόκερ να παίζεται μέσα στα σαλούν της εποχής, έχουν δημιουργήσει την πεποίθηση ότι το πόκερ προέρχεται από την Αμερική. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι - οι ρίζες του πόκερ φθάνουν εκατοντάδες χρόνια πριν. Λέγεται ότι οι Πέρσες έπαιζαν ένα παιχνίδι με χαρτιά, που έμοιαζε πολύ με το πόκερ.
Οι Γερμανοί έπαιζαν το 160 αιώνα ένα παιχνίδι της τράπουλας, που περιείχε την έννοια της μπλόφας και το οποίο ονομαζόταν Pochen. Η Γαλλική εκδοχή του ίδιου παιχνιδιού ονομάστηκε Poque. Οι Γάλλοι έφεραν το παιχνίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και ιδιαίτερα στην περιοχή της Νέας Ορλεάνης, όπου και εξαπλώθηκε ραγδαία με τη βοήθεια των ποταμόπλοιων που διέσχιζαν τον Μισισσιπή.
Το Poque γρήγορα μετονομάστηκε σε πόκερ και οι κανόνες του τροποποιήθηκαν στη διάρκεια του Αμερικάνικου εμφυλίου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα στους παίκτες να τραβούν φύλλα για να βελτιώνουν το χέρι τους. Την ίδια περίπου εποχή έκανε την εμφάνισή του και το Stud Πόκερ, που ακόμη είναι από τις δημοφιλέστερες παραλλαγές του παιχνιδιού.
Σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο την υφήλιο παίζουν πόκερ, στο σπίτι τους, σε αίθουσες πόκερ, σε καζίνο, στο ίντερνετ και οι παραλλαγές του

--------------------------------------------------------------------------------


παιχνιδιού είναι τουλάχιστον εκατοντάδες. Άλλοι παίζουν πόκερ στο τραπέζι της κουζίνας τους ποντάροντας δεκάρες ενώ οι επαγγελματίες του παιχνιδιού ποντάροντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ...
Το σίγουρο είναι ότι το πόκερ σήμερα αποτελεί μακράν το δημοφιλέστερο παιχνίδι της τράπουλας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το Πόκερ μπορεί να είναι καλό για σας
Το πόκερ μπορεί να είναι για εσάς κάτι το πολύ θετικό και καλό: σας διασκεδάζει, σας βοηθάει να αποδράσετε από την καθημερινότητα, ακονίζει το μυαλό και την αντίληψή σας, και όταν παίζεται σωστά - μπορεί να γεμίσει και το πορτοφόλι σας. Πάνω από όλα όμως, το πόκερ αναγκάζει τον παίκτη να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να την αντιμετωπίσει κατάματα.
Α ναι, υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούν την πραγματικότητα - πολλοί παίκτες κάνουν το ίδιο λάθος. Είναι αυτοί που χάνουν συνεχώς, και αντί να αναγνωρίσουν και να διορθώσουν τα ελαττώματά του παιχνιδιού τους, επιμένουν να ρίχνουν το φταίξιμο στην μοίρα, την κακή τους τύχη, τον γκαντέμη το ντήλερ, τη ρημάδα την τράπουλα, και γενικά οπουδήποτε αλλού εκτός από τον ίδιο τους τον εαυτό. Τους βολεύει βλέπετε ο εύκολος τρόπος.
Όμως το πόκερ μπορεί να είναι και μία άσχημη εμπειρία για εσάς, εάν δε γνωρίζετε τις βασικές στρατηγικές και τις αδυναμίες σας. Μην ανησυχείτε όμως. Εμείς θα σας βοηθήσουμε να ξεπεράσετε τα αρχικά εμπόδια, και θα αρχίσουμε την εκπαίδευσή σας στο πόκερ, υποθέτοντας ότι έχετε μηδενική γνώση του παιχνιδιού.
Ίσως ο Άγγλος πρωταθλητής του πόκερ Άντονυ Χόλντεν περιγράφει το ίδιο πράγμα με πιο γλαφυρό τρόπο στο βιβλίο του "Big Deal: Α Υ ear As Α Professional Poker Player". Λέει λοιπόν:
"Είτε αυτό του αρέσει είτε όχι ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου φαίνεται ξεκάθαρα σε ένα τραπέζι πόκερ. Αν οι άλλοι παίκτες τον "διαβάσουν" καλύτερα από ότι αυτός τους αντιπάλου ς του, τότε δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν παρά μόνο τον εαυτό του. Μόνο αν έχει τη δύναμη και την ικανότητα να κοιτάξει τον εαυτό του και να αναγνωρίσει τις αδυναμίες και τα λάθη του, θα σταματήσει να είναι το κορόϊδο (looser) τόσο στο πόκερ, όσο και στην ίδια του τη ζωή."
Η συνεχής πρόκληση που θα έχετε να αντιμετωπίσετε όσο επιθυμείτε να κερδίζετε στο πόκερ είναι η εξής: Να είστε πάντα πρόθυμοι να αναλύετε με αντικειμενικό τρόπο το χαρακτήρα και το παιχνίδι σας. Αν το καταφέρετε αυτό κι έχετε έστω και λίγο ταλέντο, τότε πράγματι μπορεί να κατορθώσετε να γίνετε ένας πετυχημένος παίκτης του πόκερ!  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ Γνωριμία με  Το Πόκερ 2


DublinBet
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΝΛΙΝΕ ΚΑΖΙΝΟ

Comments

Popular Posts