Γνωριμία με Το Πόκερ 3 - Πως παίζεται το παιχνίδι του πόκερ

Το πόκερ είναι ένα εύκολο παιχνίδι να μάθετε όμως για να γίνετε πραγματικά καλός απαιτεί πολύ περισσότερη προσπάθεια και χρόνο. Ο βασικός στόχος είναι να κερδίσετε χρήματα κατακτώντας το pot - το σύνολο των χρημάτων ή των μαρκών που συγκεντρώνονται σε κάθε γύρο πόκερ, από το αρχικό μοίρασμα των φύλλων μέχρι την αποκάλυψή τους (showdown).
Με τον όρο "χέρι πόκερ" επίσης αναφερόμαστε στο συνδυασμό πέντε φύλλων που έχει στην κατοχή του ένας παίκτης.
Κερδίζετε χρήματα με κάποιον από τους παρακάτω δύο τρόπους:
1.Σχηματίζετε το καλύτερο χέρι πόκερ κατά το πέρας όλων των γύρων στοιχηματισμού. Αν δύο ή περισσότεροι παίκτες είναι ακόμη μέσα στο παιχνίδι αφού έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι γύροι των στοιχημάτων, αποκαλύπτουν τα φύλλα τους (showdown). Το pot κερδίζει αυτός που είχε το ισχυρότερο χέρι πόκερ κατά το showdown.
2.Όλοι οι αντίπαλοί σας έχουν εγκαταλείψει (πήγαν πάσο ή αλλιώς fold). Μην φανταστείτε ότι σηκώθηκαν κι έφυγαν - απλώς για το συγκεκριμένο γύρο παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους να διεκδικήσουν το ποτ μη "βλέποντας" (κάνοντας call) στο στοίχημα κάποιου αντιπάλου. Σε αυτήν την περίπτωση είτε είχατε το καλύτερο χέρι είτε μπλοφάρατε - δεν έχει καμμία απολύτως διαφορά. Από τη στιγμή που όλοι σας οι αντίπαλοί σας πάνε πάσο τότε το ποτ σας ανήκει.
Σε παιχνίδια με διπλό ποτ οι νικητές που μοιράζονται το ποτ είναι δύο. Για παράδειγμα στο Omaha High-Low το ισχυρότερο και το πιο αδύναμο χέρι πόκερ μοιράζονται το ποτ (υπάρχει βεβαια μία ορισμένη προϋπόθεση για να μπορέσει ένα χέρι να διεκδικήσει τη χαμηλή πλευρά του ποτ, αυτά όμως θα τα δούμε αργότερα).

--------------------------------------------------------------------------------


Προς το παρόν αρκεί να γνωρίζετε ότι υπάρχουν παιχνίδια πόκερ με διπλό ποτ, στα οποία όταν δεν υπάρχει αδύναμο χέρι να που να πληρεί ορισμένες συνθήκες για να διεκδικήσει το μισό ποτ, τότε στο ισχυρό χέρι ανήκει ολόκληρο το ποτ.
Τα περισσότερα παιχνίδια πόκερ απαιτούν ανοίγματα (ante ή bΙίnds).Στην περίπτωση των ante κάθε παίκτης πρέπει να ποντάρει ένα συγκεκριμένο ποσό για να μπορέσει να πάρει τα αρχικά φύλλα. Στα blinds ένας ή δύο μόνο παίκτες απαιτείται να ποντάρουν ένα ποσό (ή μέρος αυτού), πριν ξεκινήσει το μοίρασμα των αρχικών φύλλων. Αυτό το υποχρεωτικό ποντάρισμα μεταφέρεται από παίκτη σε παίκτη, ώστε όλοι τελικά να συνεισφέρουν ίσο μερίδιο.
Κάθε φορά που μοιράζεται ένας γύρος από φύλλα, όλοι οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν check(va δουν), bet (να ποντάρουν), fold (να πάνε πάσο), ή raise (να ανεβάσουν το στοίχημα). Αν ένας παίκτης θελήσει να παραιτηθεί του δικαιώματός του να διεκδικήσει το ποτ, μπορεί όταν έρθει η σειρά του να παίξει απλά να αποκαλύψει τα φύλλα του.
Όταν κάποιος πηγαίνει πάσο δεν απαιτείται να βάλει κι άλλα χρήματα μέσα στο ποτ. Αν κάποιος στοιχηματίσει (κάνει bet ή raise) και κανείς δεν κάνει call στο στοίχημά του (δεν ποντάρει τα ίσα), τότε το ποτ του ανήκει. Τα φύλλα ανακατεύονται κι ένας καινούριος γύρος αρχίζει.
Αν όμως μείνουν μέχρι το τέλος δύο ή περισσότεροι ενεργοί παίκτες, τότε το ποτ κερδίζει αυτός με το ισχυρότερο χέρι πόκερ.
Αν και υπάρχουν πάμπολλες παραλλαγές του πόκερ, το παιχνίδι είναι πραγματικά τόσο απλό. Κι όμως μέσα σε αυτήν τη φοβερή απλότητα, κρύβεται ένα υπέροχο παιχνίδι με απίστευτη κλιμάκωση συναισθημάτων, που θα είναι πάντοτε διασκεδαστικό, συναρπαστικό και για ορισμένους από εμάς λατρεία μιας ολόκληρης ζωής.


Το ποντάρισμα στο ΠΟΚΕΡ.

Τι θα ήταν αλήθεια το πόκερ χωρίς το ποντάρισμα - ένα απλό παιχνίδι τύχης όπου πάντοτε το καλύτερο χέρι θα κέρδιζε. Το ποντάρισμα είναι τα πάντα στο πόκερ. Η προσπάθεια να έχετε τις μικρότερες απώλειες όταν έχετε ένα άσχημο χέρι και τα μεγαλύτερα κέρδη όταν αντίστοιχα κρατάτε ένα ισχυρό χέρι - αυτό ακριβώς είναι το πόκερ.
Όταν κάποιος παίκτης βάλει το πρώτο στοίχημα λέμε ότι τοποθέτηση το αρχικό στοίχημα. Από τη στιγμή που μπει κάποιο στοίχημα στο τραπέζι, οι υπόλοιποι παίκτες έχουν μόνο τις εξής επιλογές: να κάνουν fold (να πάνε πάσο), να κάνουν call (να ποντάρουν τα ίσα) ή να κάνουν raise (να ανεβάσουν κι άλλο το στοίχημα).
Όταν κάποιος παίκτης πάει πάσο (fold), αυτομάτως χάνει όσες μάρκες έχει συνεισφέρει μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ποτ και παραιτείται από κάθε διεκδίκησή του για το συγκεκριμένο γύρο. Όταν ολοκληρωθεί και ο τελευταίος γύρος των στοιχημάτων, και υπάρχουν ακόμη δύο ή περισσότεροι ενεργοί παίκτες τότε τα φύλλα αποκαλύπτονται (showdown) και το ποτ κερδίζει εκείνος που κρατάει το ισχυρότερο χέρι πόκερ.
Διάφορα παιχνίδια πόκερ καθορίζονται από τα όρια που επιτρέπονται στην τοποθέτηση των στοιχημάτων και είναι διεθνώς γνωστά ως εξής:
1. Fixed Limit - Σε ένα τέτοιο παιχνίδι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ποντάρει πάνω από ένα προκαθορισμένο όριο. Αυτό το όριο βέβαια μεταβάλλεται ανάλογα με το γύρο των στοιχημάτων στον οποίο βρίσκεται το παιχνίδι. Για παράδειγμα στο Stud Πόκερ, τα όρια αυτά συνήθως διπλασιάζονται μετά και το μοίρασμα του πέμπτου φύλλου. Έτσι όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι 10/20 σημαίνει ότι στους δύο πρώτους γύρους το όριο των στοιχημάτων είναι τα 10 (δολλάρια ή ευρώ δεν έχει σημασία), ενώ στους τελευταίους τρεις αυξάνονται κατά 20. Στο Texas Hold'em που αποτελείται από τέσσερις γύρους στοιχημάτων, τα όρια συνήθως διπλασιάζονται στον τελευταίο γύρο.
2. Spread Limit - Είναι παρόμοια με τα fixed limit παιχνίδια, όμως οι παίκτες είναι ελεύθεροι να ποντάρουν οποιοδήποτε ποσό επιθυμούν μέσα στα όρια. Έτσι ένα spread limit πόκερ 2/10, σημαίνει ότι σε κάθε φάση του παιχνιδιού οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να ποντάρουν οποιοδήποτε ποσό μέσα σε αυτά τα όρια με το μοναδικό όρο, ότι για να κάνει κάποιος raise θα πρέπει να ποντάρει τουλάχιστον το διπλάσιο από το στοίχημα που προηγήθηκε.
3. Pot Limit - Σε αυτά τα παιχνίδια το ποντάρισμα περιορίζεται μόνο από το ποσό που υπάρχει μέσα στο ποτ κατά τη στιγμή του στοιχηματισμού. Ένας παίκτης που κάνει raise, μπορεί να "μετρήσει" το στοίχημά του ως μέρος του ποτ. Για παράδειγμα αν υπάρχουν 10€ μέσα στο ποτ και κάποιος ποντάρει άλλα 10€, τότε ένας παίκτης που θέλει να ανεβάσει μπορεί να κάνει call, στο στοίχημα ποντάροντας 10€ και αμέσως μετά να κάνει raise ολόκληρο το ποτ. Όταν ολκληρώσει το ποντάρισμά του, το ποτ θα περιέχει πλέον 60€.
4. Ν ο Limit - Σε αυτά τα παιχνίδια ο κάθε παίκτης μπορεί να ποντάρει οποιοδήποτε ποσό έχει διαθέσιμο μπροστά του σε μάρκες.

--------------------------------------------------------------------------------


Στα περισσότερα limit παιχνίδια (με όριο), επιτρέπεται μόνο ένα στοίχημα και τρία ή τέσσερα ανεβάσματα (raises) ανά γύρο.


Συνεχιζεται με το  Γνωριμία με Το Πόκερ 4


DublinBet
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΝΛΙΝΕ ΚΑΖΙΝΟ

Comments

Popular Posts