Γνωριμια με Το Πόκερ 6-Χτίζοντας πάνω σε γερά θεμέλια

Όλοι είμασταν πρωτάρηδες κάποτε - εγώ, εσύ, αυτός που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα πόκερ, όλοι. Είμασταν πραγματικά άσχημοι παίκτες. Ο Γκάλης δεν είχε γίνει δεκτός στο ΝΒΑ και η δεν είχε καλή φωνή για την Ελλάδα. Κάποτε κι αυτοί δεν ήταν τόσο καλοί στο είδος τους. Απίστευτα ταλέντα; Σύμφωνοι. Είχαν από ένα απίστευτο χάρισμα, όμως μη γελιέστε δούλεψαν σκληρά για να το καλλιεργήσουν.
Έτσι μην αισθάνεστε άσχημα για το τωρινό επίπεδό σας στο πόκερ. Μπορείτε να βελτιωθείτε και θα το κάνετε αν είστε έτοιμοι να πληρώσετε το τίμημα. Κάθε καλός παίκτης του πόκερ βρισκόταν στο σημείο που είστε τώρα εσείς αυτην ακριβώς τη στιγμή, και κατάφερε να βελτιωθεί.
Για την ακρίβεια άλλοι ανέβηκαν βήμα βήμα την σκάλα της επιτυχίας, ενώ ορισμένοι με τεράστια άλματα.
Όσοι όμως έφθασαν στην κορυφή, ομολογούν κάτι κοινό: πρώτα δούλεψαν κι έφτιαξαν γερές βάσεις οι οποίες στη συνέχεια τους επέτρεψαν να ανοίξουν τα φτερά και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.
Γιατί στο πόκερ, όπως ακριβώς και στη ζωή δεν μπορείτε να πετάξετε, αν δεν έχετε τις βάσεις, τα θεμέλια, δεν γνωρίζετε τα βασικά. Αν ακόμη αντιμετωπίζετε δυσκολίες να κατανοήσετε τις βασικές αρχές, δεν είστε έτοιμοι και ώριμοι να αντιμετωπίσετε τον ανταγωνισμό.
Όταν όμως αυτά τα βασικά αποτυπωθούν και χαραχθούν βαθιά στο μυαλό σας και είστε σε θέση να τα εκτελείτε σχεδόν υποσεινήδητα, τότε και μόνο τότε μπορείτε να αρχίσετε να φτιάχνετε τις δικές σας παραλλαγές και να βελτιώνετε το παιχνίδι σας.
Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα:
Όταν ακούτε ορισμένους εξαιρετικούς μουσικούς να παίζουν σε ζωντανές συναυλίες πολυ συχνά τους βλέπετε να αυτοσχεδιάζουν και να παρουσιάζουν γνωστά τραγούδια και μελωδίες με έναν άλλο ιδιαίτερο τρόπο, εξίσου όμως ελκυστικό και ωραίο. Αυτός ο αυτοσχεδιασμός δεν είναι καθόλου απλός κι εύκολος κι έχει τα θεμέλιά του σε πολύ

--------------------------------------------------------------------------------


ισχυρές μουσικές βάσεις. Απαιτεί βαθιά γνώση της θεωρίας της μουσικής και της αρμονίας, εξαιρετική τεχνική και πολύ εξάσκηση.
Αν οι μουσικοί δεν είχαν αυτές τις ισχυρές βάσεις το άρτιο αποτέλεσμα δεν θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί, Το τίμημα φυσικά δεν ήταν εύκολο. Τους πήρε χρόνια σκληρής δουλειάς, μελέτης και συνεχούς εξάσκησης για να φθάσουν στο σημείο να ερμηνεύουν ή να δημιουργούν αυτές τις απίστευτες μελωδίες.
Αν θέλετε να πετύχετε στο πόκερ και είστε έτοιμοι να δουλέψετε, συνεχίστε το διάβασμα!
ς που ισορροπεί το παιχνίδι. Αυτή η ισορροπία είναι που ανταμοίβει τους καλούς παίκτες, οι οποίοι κρίνουν ρεαλιστικά τις ικανότητές των αντιπάλων και τις δικές τους. Στην παρούσα ενότητα της Σχολής Πόκερ θα σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε αυτές τις ικανότητες.


Βασικά στοιχεία της θεωρίας του Πόκερ

Οι πρώτες σας προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στο να μάθετε τα βασικά στοιχεία του πόκερ. Ακόμη κι αν τα κατανοήσετε από την αρχή, πρέπει συνέχεια να εξασκήστε και να βελτιώνεστε σε αυτά. Πρέπει να κατανοήσετε ότι η ικανότητα στο πόκερ - αλλά και η μάθηση γενικά - έρχεται με την επανάληψη και τη συνεχή εξάσκηση. Μην το παραβλέπετε ποτέ αυτό και μη θεωρείτε ορισμένα πράγματα αυτονόητα και δεδομένες γνώσεις. Όσο περισσότερο εξασκείστε τόσο καλύτεροι θα γίνεστε.
Κατανοώντας τα Blind και τα Ante

Κάθε παιχνίδι πόκερ ξεκινάει με το κυνήγι των ante και των blind. Το ante είναι ένα μικρό τμήμα ενός στοιχήματος, που συνεισφέρεται από όλους τους παίκτες στο ποτ, στην αρχή κάθε χεριού.
Το blind είναι ένα υποχρεωτικό στοίχημα, που τοποθετείται από έναν ή περισσότερους παίκτες πριν μοιραστούν τα αρχικά φύλλα. Στα παιχνίδια Stud,

--------------------------------------------------------------------------------


συνήθως οι παίκτες τοποθετούν ante, ενώ στο Texas Hold'em και στο Omaha χρησιμοποιούνται τα blind. Ανεξάρτητα από το αν έχουν τοποθετηθεί ante ή blind, στο τραπέζι κάθε παιχνίδι για να αρχίσει πρέπει να μπουν στοιχήματα.
Αν δεν μπουν στοιχήματα οι παίκτες μπορεί να περιμένουν και ολόκληρο το βράδυ μέχρι να τους έρθει το "άπιαστο" χέρι και να μην έχει κερδιθεί ούτε ένα ποτ.
Πάιζοντας για ένα άδειο ποτ, θα έκανε το πόκερ πολύ βαρετό. Αυτό το σκοπό εξυπηρετούν τα blind και τα ante: να προκαλούν τους παίκτες να συμμετέχουν στο ποτ και να δημιουργούν δράση γιατί υπάρχει χρηματικός στόχος να κυνηγήσουν.
Γνωρίζοντας τους αντιπάλου ς

Ας πούμε ότι παίζετε Texas Hold'em, τα πρώτα φύλλα που παίρνετε είναι Α .Κ. και αντίπαλοί σας είναι ο Γιάννης και η Ελένη, για τους οποίους γνωρίζετε καλά ότι δεν τους αρέσει να πηγαίνουν πάσο, αλλά αντίθετα να κυνηγάνε τα στοιχήματα.
Μόλις κοιτάζετε το ποτ και βλέπετε ότι είναι J.5.9~ σκέφτεστε αμέσως: "Πολύ ωραία! Έχω δύο μεγάλα φύλλα κι ένα πιθανό φλος." Όταν λοιπόν οι αντίπαλοί σας κάνουν check, εσείς λίγο μπλοφάροντας και λίγο ποντάροντας στις πιθανότητες στοιχηματίζετε. Αυτοί αμέσως ακολουθούν. Το επόμενο φύλλο (tum) που μοιράζεται είναι το 4 •.
Αυτοί κάνουν check, εσείς όμως ποντάρετε, με τη σκέψη ότι οι αντίπαλοί σας θα πάνε πάσο και θα κερδίσετε εκεί. Ίσως τη συγκεκριμένη στιγμή έχετε το καλύτερο χέρι αν αποκαλυφθούν τα φύλλα. Ίσως μία κούπα ή ένας Άσος ή Ρήγας θα έρθουν στο river, σκέφτεστε.
Όμως έχετε να κάνετε με παίκτες που κοιμούνται ήσυχοι γνωρίζοντας ότι κανένας και ποτέ δεν πρόκειται να τους κλεψει κάποιο ποτ. Έτσι αυτομάτως και οι δύο κάνουν call στο στοίχημά σας. Έρχεται το river και είναι 6+. Αυτοί συνεχίζουν με check.
Θεωρείτε ότι έχετε το καλύτερο χέρι και στοιχηματίζετε πάλι. Όμως χάνετε γιατί ο Γιάννης ακολουθεί και κερδίζει με 5.6~ έχοντας σχηματίσει δύο ζεύγη!!
"Μα τι έκανα λάθος σκέφτεστε; Είχα την τέλεια ευκαιρία να μπλοφάρω, ενώ παράλληλα είχα και καλές ευκαιρίες να σχηματίσω ένα δυνατό φύλλο .. "
Αν σκεφτείτε μόνο το δικό σας φύλλο και το ποτ, τότε παίξατε τέλεια. Δεν λάβατε όμως υπόψην τους αντιπάλου ς σας όταν επιλέγατε στρατηγική και αυτό είναι λάθος. Το μπλοφάρισμα δε λειτουργεί καλά με παίκτες που τους αρέσει πάντοτε να κάνουν cal1.
Για να τους κερδίσετε αυτούς πρέπει πάντοτε να έχετε το ισχυρότερο φύλλο. Αν και δεν μπορούσατε να κάνετε τίποτε για να γλιτώσετε το ποτ τουλάχιστον θα μπορούσατε να γλιτώσετε το τελευταίο στοίχημα στο τίνετ.
Με αυτήν καθεαυτήν την στρατηγική που ακολουθήσατε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπορεί να έπιανε, αν τα φύλλα που ερχόταν δεν ήταν τα ίδια ή οι αντίπαλοι ήσαν διαφορετικοί. Να θυμάστε όμως, το να γνωρίζετε τους αντιπάλου ς

--------------------------------------------------------------------------------


σας στο πόκερ είναι εξίσου σημαντικό με το να γνωρίζετε τα βασικά στρατηγικά στοιχεία του παιχνιδιού.
Η στατηγική στο πόκερ εξαρτάται κάθε φορά από τις καταστάσεις. Οι πραγματικά προικισμένοι παίκτες καταφέρνουν να ελέγχουν πάντοτε τη γενική εικόνα, ενώ παράλληλα προσέχουν ακόμη και τις μικρότερες λεπτομέρειες.
Το να κατανοείτε τις διάφορες στρατηγικές είναι ένα τμήμα μόνο της μάχης που πρέπει να κερδίσετε. Το υπόλοιπο είναι να επιλέγετε σωστά σε ποιες καταστάσεις πρέπει να εφαρμόζετε την αντίστοιχη στρατηγική. Αν το καταφέρετε αυτό θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι πόσο πολύ θα βελτιωθεί το παιχνίδι σας.
Προετοιμαστείτε να κερδίσετε

Ένα ρητό λεέι: "Αν αποτύχεις να προετοιμαστείς, προετοιμάζεσαι να αποτύχεις." Η επιτυχία απαιτεί προετοιμασία. Γνώση, μαζί με προετοιμασία, εμπειρία και όποιο ταλέντο υπάρχει, αποτελούν τη συνταγή της επιτυχίας. Αυτά ακριβώς τα συστατικά πρέπει να συνδυάσετε για να γίνετε ένας καλός παίκτης του πόκερ.
Και κάτι ακόμη. Το πρώτο βήμα για να αλλάξετε το παιχνίδι σας και να εξαλείψετε τις όποιες κακές συνήθειες ή αδυναμίες τυχόν έχετε, είναι να δεχθείτε ότι είστε απόλυτα υπεύθυνοι για το άτομό σας. Υιοθετήστε αυτή τη στάση: ότι εσείς και μόνο εσείς είστε απόλυτα υπεύθυνοι για ότι συμβαίνει στο τραπέζι του πόκερ. Αν ρίχνετε το φταίξιμο σε δυνάμεις πέρα από τον εαυτό σας, απλά αρνείστε την ύπαρξη του προβλήματος και δυστυχώς δεν έχετε καμμία ελπίδα να βελτιωθείτε.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ με το Γνωριμία με Το Πόκερ 7                     



DublinBet
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΝΛΙΝΕ ΚΑΖΙΝΟ

Comments

Popular Posts