Πινακλ

Το πινάκλ είναι ένα παιχνίδι που μοιάζει με το Ραμί, το Κουμ Καν και τον Θανάση.
Παίζεται με 2 ή τρία άτομα και μία τράπουλα με όλα τα φύλλα εκτός των Joker.
Σκοπός του παιχνιδιού είναι να δημιουργείτε τριάδες ή μεγαλύτερες σειρές φύλλων (τετράδες, πεντάδες κτλ). Μια σειρά μπορεί να αποτελείται είτε απο τρία ή τέσσερα φύλλα ίδιου αριθμού (πχ 3 τεσσάρια ή 4 Βαλέδες κτλ) είτε απο σειρά φύλλων ίδιου χρώματος σε αριθμητική συνέχεια (πχ Καρό απο το 5 μέχρι το 8). Στην περίπτωση σειράς φύλλων η αριθμητική συνέχεια των φύλλων είναι 1 έως 10, J, Q, K, A. Ο μπαλαντέρ του παιχνιδιού που μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε στην θέση οποιοδήποτε φύλλου είναι το 2.
Κάθε φορά που έχετε μια τριάδα (ή περισσότερα) φύλλων μπορείτε να τα κατεβάσετε απο το χέρι σας κάτω. (Τα τοποθετείτε ανοιχτά μπροστά σας.)
Νικητής της παρτίδας είναι αυτός που θα "βγεί" δηλαδή θα κατεβάσει όλα τα φύλλα του και θα μείνει χωρίς φύλλο στο χέρι. Νικητής του παιχνιδιού είναι αυτός που θα συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόντους μετά απο μια σειρά παρτίδων. Οι πόντοι για την νίκη συνήθως ορίζονται στους 251 αλλά αυτό είναι θέμα που εξαρτάται απο εσάς.
Οι πόντοι του κάθε παίκτη υπολογίζονται όταν κάποιος παίκτης "βγει" και τελειώσει η παρτίδα ως εξής.
1) Οι πόντοι στα φύλλα που έχει κατεβάσει ο κάθε παίκτης μετράνε θετικά (προστίθονται στο σύνολο των βαθμών του.)
2) Οι πόντοι που βρίσκονται στα φύλλα που έχει ο κάθε παίκτης στα χέρια του μετράνε αρνητικά (αφαιρούνται απο το σύνολο.)
3) Τα φύλλα απο 3 έως και 6 μετράνε για .5 πόντο το καθένα
4) Τα φύλλα απο 7 έως Κ μετράνε για 1 πόντο το καθένα.
5) Οι Άσσοι μετράνε για 1.5 πόντους ο καθένας
6) Οι μπαλαντέρ (τα δυάρια) μετράνε για 2 πόντους ο καθένας.
7) Ο Παίκτης που βγαίνει σε κάθε παρτίδα παίρνει εκτός των πόντων των χαρτιών που έχει κατεβάσει και 10 πόντους ακόμα.
8) Εάν ένας παίκτης βγει κατεβάζωντας όλα τα χαρτιά με την μία (δηλαδή σε έναν γύρο) παίρνει τους διπλάσιους πόντους (τα φύλλα που κατέβασε + 10 πόντους και όλα επί 2)
9) Εάν ένας πάικτης δεν έχει κατεβάσει κανένα φύλλο όταν ο άλλος παίκτης βγει παίρνει τους αρνητικούς ποντους επι δύο (αφαιρεί ότι πόντους έχει στα χέρια του επι 2).
Γύροι.
Μοιράζετε 12 συνολικά χαρτιά σε κάθε παίκτη -μοιράζοντας 2 την φορά στον καθένα - και αφήνετε ένα ακόμα ανοιχτό στο τραπέζι. Τα φυλλα που περίσσεψαν τοποθετούνται δίπλα στο ανοικτό φύλλο και θα τα ονομάζουμε πλέον στοίβα.
Ξεκινάει ο παίκτης δεξιά απο αυτόν που μοίρασε (έαν είναι τρεις). Κάθε παίκτης κάνει με την σειρά τις εξής κινήσεις.
1) Παίρνει είτε ένα φύλλο απο την στοίβα ή απο τα χαρτία που υπάρχουν κάτω όσα θέλει (αναλυτικά για αυτά παρακάτω).
2) Κατεβάζει απο τα χέρια του τις τριάδες, τετράδες κτλ (Εάν μπορεί και εάν θέλει να τις κατεβάσει)
3) Πετάει υποχρεωτικά ένα φύλλο πάνω στα ανοικτά φύλλα που βρίσκονται στο κέντρο.
4) Παίζει ο επόμενος.
Για να βγει κάποιος στο παιχνίδι πρέπει να κατεβάσει όλα τα φύλλα που έχει στο χέρι του (στον γύρο του) και να πετάξει υποχρεωτικά ένα χαρτί. Δεν μπορείς να βγεις εάν δεν έχεις ένα φύλλο να πετάξεις.
Όσον αφορά τα φύλλα στο κέντρο. Ξεκινώντας είπαμε ότι κάθε παίκτης παίρνει 12 φύλλα και ένα μπαίνει ανοικτό στο κέντρο. Σε κάθε γύρο ο κάθε παικτης πετάει ένα φύλλο το οποίο μπαίνει πάνω στα προηγούμενα στην ίδια θέση.
Όταν κάποιος παίκτης επιλέγει να πάρει χαρτί απο την στοίβα πρέπει να πάρει υποχρεωτικά ένα. Απο τα ανοικτά χαρτιά κάτω μπορεί να πάρει όσα θέλει (ανάλογα βέβαια με το πόσα βρίσκονται εκεί). Δεν μπορεί όμως να επιλέξει καποιο χαρτί που δεν βρίσκεται πάνω. Είναι υποχρεωμένος να πάρει και όσα βρίσκονται απο πάνω του. Εάν λοιπόν θέλει το δεύτερο θα πάρει και το πρώτο. Εάν θέλει το τέταρτο θα πάρει αναγκαστικά και το τρίτο και το δεύτερο και το πρώτο κ.ο.κ.
Τέλος υπάρχει η δυνατότητα να κολλάτε χαρτιά σε αυτά που έχετε κατεβάσει. Εάν πχ έχετε κατεβάσει τα 3 καρό, 3 σπαθί και 3 μπαστούνι, και σας έρθει το 3 κούπα έχετε την δυνατότητα στον γύρο σας να το κολλήσετε στα υπόλοιπα. Εάν έχετε κατεβάσει το 7,8,9,10 καρό και σας έρθει ο J καρό έχετε την δυνατότητα στον γύρο σας να τον κολλήσετε στην σειρά.
Προσοχή, εάν έχετε κατεβάσει 2 ίδια νούμερα με ένα μπαλαντέρ πρέπει να δηλώσετε ποιο χαρτί είναι ο μπαλαντέρ. Πχ έστω κατεβάζετε Κ καρό, Κ κούπα και ένα μπαλαντέρ. Δηλώνετε ότι ο μπαλαντέρ είναι ο Κ σπαθί. Εάν αργότερα σας έρθει ο Κ σπαθί ΔΕΝ μπορείτε να το κολλήσετε. Ομοίως και με τις σειρές απλά εκεί δεν είναι αναγκη να δηλώσετε καθώς είναι φανερό πιο χαρτί αντικαθιστά ο μπαλαντέρ.
Καλή διασκέδαση.
                                                                                                                              
DublinBet
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΝΛΙΝΕ ΚΑΖΙΝΟ

Comments

Popular Posts