Γνωριμια με Το Πόκερ 9- Επιλέγοντας τα αρχικά φύλλα

Αφού έχετε επιλέξει το καλύτερο παιχνίδι και το καλύτερο δυνατόν κάθισμα στο συγκεκριμένο τραπέζι, ποια είναι η σημαντικότερη απόφαση που έχετε να πάρετε; Θυμηθείτε ότι έχουμε πει πως οι αποφάσεις που παίρνονται αρχικά είναι σημαντικότερες από τις ακόλουθες, οι οποίες σε ένα μεγάλο βαθμό βασίζονται στις πρώτες.
Άρα η επιλογή των αρχικών φύλλων είναι η αμέσως σημαντικότερη απόφαση που έχετε να κάνετε στο πόκερ.
Υ πάρχουν αρχικά φύλλα όπου η απόδοσή τους σε βάθος χρόνου είναι θετική και άλλα που αποβαίνουν ζημιογόνα. Επάνω στην ένταση του παιχνιδιού δεν έχετε τον χρόνο να αξιολογήσετε το χέρι σας. Για αυτό το λόγο πρέπει να ακολουθείτε πιστά κάποια στάνταρ. Αν εφαρμόζετε σταθερά κάποια στάνταρ στο παιχνίδι σας - όσον αφορά την επιλογή των αρχικών φύλλων - έχετε ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι εκείνων των παικτών που δεν πράττουν το ίδιο, άσχετα αν έχουν μεγαλύτερη εμπειρία σε άλλες φάσεις του παιχνιδιού.
Τα στάνταρ αυτά - οι σταθερές δηλαδή επιλογές των αρχικών φύλλων - προσφέρουν και τη βάση για μικρές αποκκλίσεις κάτω από κατάλληλες συνθήκες. Αυτές φυσικά τις συνθήκες είναι αδύνατο να τις αναγνωρίσετε ως αρχάριοι παίκτες και να τις εκμεταλευτείτε κατάλληλα, τουλάχιστον όχι πριν εφαρμόσετε για αρκετό διάστημα αυτές τις σταθερές και αποτελούν πλέον κάτι σαν δεύτερη φύση στο παιχνίδι σας.
Μόλις φθάσετε σε αυτό το σημείο, μπορείτε πια να ελπίζετε ότι θα είστε σε θέση να αναγνωρίζετε τις ελάχιστες εξαιρέσεις που θα σας επιτρέπουν να αποκκλίνετε με επιτυχία από τα στάνταρ της επιλογής των αρχικών φύλλων και να επωφελείστε κατάλληλα από αυτές.
Να θυμάστε ότι η επιλογή των αρχικών φύλλων είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για την επιτυχία σας στο πόκερ. Οι περισσότεροι από εμάς παίζουν πάρα πολλά χέρια και δεν αναφέρομαι μόνο στους αρχάριους. Υπάρχουν παίκτες που παίζουν πόκερ για χρόνια και το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν είναι ότι ακόμη επιλέγουν να παίζουν πάρα πολλά χέρια.
Στο κάτω κάτω η μεγάλη πλειοψηφία παίζει απλά για διασκέδαση. Δεν παίζουν πόκερ για να ζήσουν, αλλά για να διασκεδάσουν - κι άσχετα αν λένε ότι παίζουν πόκερ για να κερδίσουν χρήματα, αυτό έρχεται δεύτερο, στην ουσία θέλουν να περάσουν καλά.
Η διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που παίζουν πόκερ για διασκέδαση και αυτούς που παίζουν για να βγάλουν χρήματα είναι η ακόλουθη. Οι πρώτοι ψάχνουν και βρίσκουν λόγους να παίζουν αδύναμα φύλλα και συνεχίζουν να ποντάρουν ριψοκίνδυνα ακόμη κι όταν οι πιθανότητες είναι πλέον φανερά εναντίον τους.
Οι δεύτεροι ψάχνουν λόγους να απορρίψουν το φύλλο τους, αποφεύγουν τον άσκοπο κίνδυνο, και πάνε πάσο όταν το ύψος της ανταμοιβής επισκιάζεται από το μέγεθος του ρίσκου.


Ν α είστε επιλεκτικοί και επιθετικοί

Η επιτυχία σας στο πόκερ απαιτεί να είστε επιλεκτικός και επιθετικός ταυτόχρονα. Κάθε μεγάλος παίκτης γνωρίζει αυτήν την αρχή και όποιο βιβλίο πόκερ κι αν ανοίξετε δίνει έμφαση σε αυτό το ζήτημα. Ας εξετάσουμε αυτές τις δύο "αρετές" του καλού παίκτη πιο αναλυτικά.
Φανταστείτε κάποιον παίκτη που δε γνωρίζει τη λέξη "πάσο" και συνεχίζει να βλέπει όλα τα στοιχήματα μέχρι τελικής πτώσης. Οι αντίπαλοί του σύντομα θα καταλάβουν ότι σε αυτόν τον παίκτη μπλόφα δεν πιάνει. Φυσικά κάθε φορά που θα έχουν ένα απλώς καλό χέρι θα στοιχηματίζουν γνωρίζοντας ότι ο παίκτης μας θα τους ακολουθήσει, ακόμη κι αν δεν κρατάει τίποτε στα χέρια του. Πριν καλά καλά καταλάβει τι γίνεται το κεφάλαιο του φίλου μας θα έχει κάνει φτερά ..
Η υπομονή είναι μία αρετή που σχετίζεται άμεσα με την επιλεκτικότητα στο πόκερ. Ελάχιστοι είναι οι παίκτες που αν τους ρωτήσετε: "Θα πρέπει να επιλέγουμε αυστηρά τα χέρια που παίζουμε;" θα σας απαντήσουν αρνητικά. Όλοι σχεδόν θα συμφωνήσουν μαζί σας. Στην πράξη όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και οι περισσότεροι δεν είναι και τόσο επιλεκτικοί με τα φύλλα που παίζουν. Έχουμε πει κι άλλη φορά, ότι το πόκερ είναι παιχνίδι, και οι περισσότεροι θέλουν να παίζουν κι όχι να πηγαίνουν πάσο.
Όταν λοιπόν τα φύλλα δεν σας "στρώνουν" όπως θέλετε, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε και να παίζετε αδύναμα χέρια, κάτι που δεν θα έπρεπε να κάνετε. Να είστε βέβαιοι ότι αυτό συνοδεύεται πάντοτε από ένα τίμημα το οποίο σίγουρα θα πληρώσετε. Τελικά όλα αυτά καταλήγουν σε μία απλή επιλογή:
Μπορείτε να παίζετε πόκερ χαλαρά, να διασκεδάζετε και να πληρώνετε το τίμημα ή μπορείτε να εφαρμόζετε ορισμένους κανόνες με πειθαρχία και υπομονή και να κερδίζετε συνέχεια.
Αφού λοιπόν είδαμε γιατί πρέπει να είστε επιλεκτικοί ας εξετάσουμε γιατί πρέπει να είστε επιθετικοί.
Φαντασθείτε αυτή τη φορά έναν παθητικό παίκτη. Σπάνια ποντάρει, εκτός αν έχει στα χέρια του το αχτύπητο φύλλο - κι όπως γνωρίζετε αυτά δεν έρχονται και πολύ συχνά. Πολύ συχνότερα - και θα το έχετε παρατηρήσει όλοι όσοι έχετε παίξει έστω κι ελάχιστο πόκερ - θα βρεθείτε σε ποτ όπου πιστεύετε ότι έχετε το καλύτερο χέρι, όμως δεν είστε απολύτως σίγουροι.
Ακόμη κι όταν είστε απολύτως σίγουροι ότι το δικό σας χέρι είναι το καλύτερο εκείνη τη στιγμή, μπορεί να αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει η περίπτωση να χάσετε, αν έρθουν τα κατάλληλα φύλλα. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά στο πόκερ και να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να κερδίσετε, αν αφήνετε τους αντιπάλου ς σας να στρώνουν το φύλλο τους παίρνοντας δωρεάν κάρτες. Αν για να σας κερδίσουν πρέπει να τραβήξουν επιπλέον φύλλα, τουλάχιστον κάντε τους να πληρώσουν ακριβά το τίμημα!

--------------------------------------------------------------------------------
Αντιμετωπίζοντας τις ήττες στο ποκερ

Δυστυχώς δεν υπάρχει μαγική συνταγή στο πόκερ που να είναι σε θέση να αποτρέψει τα σκαμπανεβάσματά και τις άτυχες στιγμές στο παιχνίδι. Όμως καλό είναι να διατηρείτε τη ψυχραιμία σας και να αντιλαμβάνεστε ότι δεν είστε ο μοναδικός που αντιμετωπίζει παρόμοιες καταστάσεις.
Όταν όλα δείχνουν να πηγαίνουν στραβά πρέπει να θυμάστε το εξής: "ουδέν κακόν αμιγές καλού". Οι ήττες σας είναι η καλύτερη ευκαιρία να επανεξετάσετε και να βελτιώσετε το παιχνίδι σας.
Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες δεν αφιερώνουν πολύ χρόνο να εξετάσουν το παίξιμό τους όταν κερδίζουν. Είναι πολύ πιο ευχάριστο να καμαρώνουν τις μάρκες και τα κέρδη τους. Όταν όμως χάνουν, αρχίζουν να σκέφτονται κάθε απόφαση και αναρωτιούνται μήπως υπήρχε καλύτερος τρόπος να παίξουν.
Οι ήττες μεταμορφώνουν τους παίκτες από ευδιάθετους και περιχαρείς σε εσωστρεφείς και σκεπτικούς. Τους κάνουν να ψάχνουν τρόπους και στρατηγικές οι οποίες θα τους βοηθήσουν να αποτρέψουν παρόμοιες μελλοντικές απώλειες.
Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε τη μία ήττα μετά την άλλη; Αν και ποτέ δεν μπορεί να υπάρχει εγγύηση για τα αποτελέσματα στο πόκερ, ωστόσο προτείνουμε να αλλάξετε τακτική. Πολλές φορές αλλάζουμε τακτική κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού πόκερ - πολλές φορές συνειδητά - και ορισμένες άλλες απλά καταλήγουμε να παίζουμε διαφορετικά από ότι όταν καθίσαμε αρχικά στο τραπέζι.
Όταν χάνετε, πρέπει να κατεβάζετε χαμηλά τις ... στροφές από τη μηχανή. Πολύ χαμηλά. Είναι η στιγμή για μεγάλη συγκέντρωση και χαμηλές ταχύτητες. Σε τέτοιες στιγμές πρέπει να παίζετε μόνο τα απολύτως καλύτερα αρχικά φύλλα. Όχι λίγο καλά, ή πολύ καλά αρχικά φύλλα - μόνο τα καλύτερα! Αυτό σημαίνει ότι θα πετάξετε

--------------------------------------------------------------------------------


πολλά χέρια απανωτά κάτι που απαιτεί πειθαρχία, ιδιαίτερα όταν διαπιστώσετε ότι πολλά από αυτά θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει.
Όταν χάνουν οι περισσότεροι παίκτες θέλουν να μειώσουν τα σκαμπανεβάσματα στο κεφάλαιό τους και να έχουν άμεσα κάποιες νίκες. Με το να "χαμηλώσετε στροφές" λοιπόν, επιτυγχάνετε αυτόν τον στόχο επειδή δεν παίζετε κανένα μέτριο αρχικό φύλλο, όπως συνήθως θα κάνατε. Επιλέγοντας να παίξετε μόνο τα απολύτως καλύτερα αρχικά φύλλα, μειώνετε το ρίσκο και τα σκαμπανεβάσματα που έχετε όταν παίζετε όχι και τόσο ισχυρά φύλλα.
Φυσικά μειώνετε και το ρυθμό με τον οποίο κερδίζετε, όμως αυτό είναι το απαραίτητο τίμημα. Και πάλι μπορείτε να κερδίσετε τα ίδια χρήματα, απλά θα χρειαστεί να παίζετε περισσότερη ώρα στα τραπέζια του πόκερ.
Το "χαμήλωμα των στροφών" επίσης δεν επιτρέπει στους αντιπάλου ς να σας διαλύσουν όταν βρίσκεστε σε άσχημη συγκυρία. Όταν κερδίζετε η εικόνα σας στο τραπέζι είναι πολύ διαφορετική από ότι όταν χάνετε. Όταν κερδίζετε μπορείτε να μπλοφάρετε με επιτυχία, ενώ όταν χάνετε κάτι τέτοιο είναι πολύ δυσκολότερο.Μην ξεχνάτε ότι οι αντίπαλοι έχουν παρακολουθήσει τις απανωτές ήττες σας.
Πιστεύουν ότι θα συνεχίσετε να χάνετε. Έτσι όταν ποντάρετε μπορεί να δουν το στοίχημα ή ακόμη και να ανεβάσουν, έχοντας φύλλα που μπορεί και να τα πετούσαν σε περίπτωση που κερδίζατε.


DublinBet
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΝΛΙΝΕ ΚΑΖΙΝΟ

Comments

Popular Posts