Γνωριμια με Το Πόκερ 8- Οι συχνές αποφάσεις είναι οι πλέον , σημαντικες

Ζούμε στον αιώνα της πληροφορίας και το πόκερ ασφαλώς δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Από το 1985 κι έπειτα έχουν γραφτεί τόσα για το πόκερ, που δεν έχουν γραφτεί σε ολόκληρη την ιστορία του παιχνιδιού.Αν έχετε αποφασίσει να γίνετε πραγματικά καλοί στο πόκερ, το πρώτο και ίσως πιο σημαντικό βήμα είναι να αναπτύξετε μία προοπτική, ένα γενικό πλάνο, που θα σας επιτρέπει να ιεραρχείτε κάθε πληροφορία και κάθε λεπτομέρεια την οποία συλλέγετε.
Δηλαδή αυτό που θέλω να πω είναι ότι ορισμένα πράγματα είναι πολύ σημαντικότερα από άλλα, και άρα εσείς θα πρέπει να συγκεντρώνετε την προσοχή και τις δυνάμεις σας σε εκείνα που σας ωφελούν περισσότερο. Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα.
 

Ας υποθέσουμε ότι θα μπορούσαμε να σας διδάξουμε μία καταπληκτική τακτική - που θα απαιτούσε αρκετή μελέτη και τακτική για να την τελειοποιήσετε - όμως με την οποία θα μπορούσατε να κερδίζετε ένα έξτρα στοίχημα από τους αντιπάλου ς σας. Επίσης ότι θα πετύχαινε κάθε φορά που την εφαρμόζατε στο παιχνίδι. Θα τραβούσαμε το ενδιαφέρον σας; Πιστεύω πως σίγουρα ναι.
Υποθέστε τώρα ότι αυτή η τακτική θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, που συναντώνται περίπου μία φορά το χρόνο. Θα θέλατε ακόμη να επενδύσετε τον κατάλληλο χρόνο ώστε να την μάθετε; Μάλλον όχι. Αν και η ικανότητά σας να εκτελείτε με επιτυχία αυτήν την έξυπνη κίνηση θα σας ανέβαζε στα μάτια των αντιπάλων, το γεγονός ότι θα την χρησιμοποιούσατε μόνο μία φορά το χρόνο αυτομάτως την καθιστά ανούσια.
Σε διάστημα παιχνιδιού ενός χρόνου, ένα έξτρα στοίχημα είναι απλά μία σταγόνα στον ωκεανό.
Τακτικέ; οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν συχνά, είναι πράγματι σπουδαίες. Με το ίδιο σκεπτικό ακόμη και αν το χρηματικό ποσό που συνοδεύει μία λάθος απόφαση είναι μικρό, μπορεί αν το λάθος αυτό γίνεται συχνά να οδηγήσει στο τέλος σε μεγάλες απώλειες.
Για παράδειγμα η απόφαση να υπερασπιστείτε το smal blind στο Hold'em είναι ένα καλό παράδειγμα. Θα πρέπει σε κάθε γύρο να αποφασίζετε αν αξίζει να το υπερασπιστείτε ή όχι - κάτι που είναι πολύ συχνό. Αν το υπερασπίζεστε κάθε φορά τότε επενδύετε μέρος κάποιου στοιχήματος, ενώ δεν θα έπρεπε να το κάνετε. Στο τέλος του χρόνου όλα αυτά τα λάθη συνολικά αποτελούν ένα πολύ μεγάλο χρη ματικό ποσό.
Ας υποθέσουμε ότι παίζετε Texas Hold'em, με blinds 1€ και 2€ αντίστοιχα, και ότι αποφασίζετε πάντοτε να υπερασπίζεστε το small blind ακόμη και όταν έχετε φύλλο όπως το 6.2~. Για να μην κάνουμε πολύπλοκο τον υπολογισμό, θα υποθέσουμε ότι δεν γίνεται κανένα ανέβαμα(raίse) στον πρώτο γύρο. Στατιστικά θα έχετε ένα άσχημο φύλλο περίπου στο 1/3 των περιπτώσεων. Με ένα ρυθμό παιχνιδιού 30 χέρια ανά ώρα, και σε ένα τραπέζι με 1 Ο παίκτες, θα βάλετε 3 small blinds σε μία ώρα.
Αφού κάνετε call σε κάθε στοίχημα, τότε καταλήγετε να παίζετε ένα small blind την ώρα, ενώ δεν θα έπρεπε. Αυτό φυσικά είναι μόλις 1 € την ώρα, όμως μετά από 1000 ώρες πόκερ (2,5 ώρες την ημέρα επί ένα χρόνο), θα έχετε χαρίσει συνολικά 1000€. Μαζεύονται γρήγορα, έτσι δεν είναι;




Οι αποφάσεις που κοστίζουν

Το να παίζετε σωστό πόκερ απαιτεί μεγάλη κριτική ικανότητα - όχι αυτή που αποκτάται από τα βιβλία αλλά από την εμπειρία. Άσχετα από το πόσες ικανότητες τελικά πρόκειται να αποκτήσετε, ποτέ δεν πρόκειται να φθάσετε σε ένα σημείο όπου πάντοτε θα παίρνετε τη σωστή απόφαση. Όμως μην ανησυχείτε, δεν είναι τόσο σημαντικό. Απλά μάθετε να προστατεύετε τον εαυτό σας από καταστροφικά λάθη και θα βρίσκεστε στο σωστό δρόμο.
Λάθος αποφάσεις που κοστίζουν σημαντικά χρηματικά ποσά, ακόμη και όταν δεν λαμβάνονται αρκετά συχνά, είναι σημαντικές. Για παράδειγμα αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε αν θα πάτε πάσο ή θα ποντάρετε όταν όλα τα φύλλα είναι έξω και το ποτ είναι μεγάλο, αυτή είναι μία σημαντική απόφαση. Αν κάνετε λάθος και ποντάρετε ενώ θα έπρεπε να πάτε πάσο και ο αντίπαλό ς σας κερδίσει το ποτ, αυτό είναι λάθος όχι όμως κρίσιμο. Σας κοστίζει απλά ένα στοίχημα. Αν όμως πηγαίνατε πάσο κάποιο χέρι που τελικά κέρδιζε, αυτό είναι κρίσιμο λάθος, αφού σας κοστίζει ολόκληρο το ποτ.
Φυσικά δεν σας συμβουλεύουμε να ποντάρετε κάθε φορά που βρίσκεστε στον τελευταίο γύρο και δεν είστε βέβαιοι ότι έχετε το καλύτερο χέρι. Όμως η απόφαση να ποντάρετε δεν χρειάζεται να είναι σωστή πάντοτε για να μην την καταλογίσετε ως λάθος επιλογή. Αν το γεγονός ότι πήγατε λάθος πάσο σας κόστισε δέκα φορές περισσότερο από ένα λάθος στοίχη μα, τότε θα πρέπει να κερδίζετε μόλις λίγο περισσότερο από το 10% των περιπτώσεων ώστε να αξίζει το στοίχημα!
Οι αποφάσεις στο πόκερ επίσης μπορεί να είναι σημαντικές ανάλογα με τη θέση που κατέχουν στο παιχνίδι. Δηλαδή αυτές που βρίσκονται στην αρχή μίας σειράς αποφάσεων είναι πάντοτε σημαντικές, γιατί συνήθως αυτές που ακολουθούν βασίζονται στις προηγούμενες.
Αν κάνετε μία λάθος κίνηση στην αρχή ρισκάρετε να εγκλωβιστείτε σε μία σειρά από λάθος αποφάσεις, ανεξάρτητα από το πως μπορείτε να αντιδράσετε.
Για αυτό το λόγο η επιλογή των αρχικών φύλλων που προτιμάτε να παίξετε είναι πολύ πιο σημαντική από τις αποφάσεις που παίρνετε στη συνέχεια. Αν υιοθετήσετε μία φιλοσοφία του τύπου" .. όλα τα χέρια μπορούν να κερδίσουν",οδεύετε ολοταχώς προς μία καταστροφή, όπου ούτε οι καλύτεροι παίκτες του πόκερ δεν μπορούν να αποτρέψουν στους μετέπειτα γύρους.
Πάνω στην ίδια βάση μπορούμε ασφαλώς να πούμε ότι η πιο σημαντική απόφαση που έχετε να πάρετε ως παίκτης του πόκερ είναι η επιλογή του κατάλληλου παιχνιδιού. Διαλέξτε το λάθος τραπέζι και ύστερα ότι και να κάνετε θα βοηθήσει ελάχιστα. Ή αντίθετα διαλέξτε το σωστό τραπέζι πόκερ και μπορεί να βγάλετε χρήματα ακόμη και σε βράδια που το φύλλο σας δεν είναι το καλύτερο.


Συνεχίζεται με το Γνωριμία με Το Πόκερ 9

DublinBet
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΝΛΙΝΕ ΚΑΖΙΝΟ

Comments

Popular Posts