Οδηγίες για αρχάριους στο πόκερ

■ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: Δεν χρειάζεται να παίζετε κάθε χέρι. Πολλοί νέοι παίκτες του πόκερ νιώθουν οτι πρέπει να παίζουν κάθε χέρι, βέβαια δεν χρειάζεται. Σιγουρευτείτε ότι αφοσιώνετε αρκετό χρόνο στη μελέτη των φύλλων σας, τη θέση στο τραπέζι, και τους αντιπάλους σας. Ζυγίστε τις πιθανότητες σας. Αν νομίζετε οτι οι πιθανότητες νίκης δεν είναι με το μέρος σας, μην διστάσετε να πάτε πάσο. Το να παίζετε περισσότερο δεν σημαίνει ότι θα κερδίσετε περισσότερο. 

■ Δώστε προσοχή στη θέση σας στο τραπέζι. Στο πόκερ, το πως παίζετε ένα χέρι πόκερ πρέπει να εξαρτάται απο τη θέση σας στο τραπέζι σε σχέση με το Ντήλερ. Μετρήστε τις θέσεις μεταξύ σας και του Κουμπιού Ντήλερ. Ξεκινήστε από τη θέση σας και μετακινηθείτε δεξιά. Αν υπάρχει υψηλός αριθμός θέσεων, είστε στη “Late Position”, που σημαίνει οτι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τις ενέργειες των αντιπάλων σας πριν προχωρήσετε στις δικές σας. Αν υπάρχει ενας μικρός αριθμών θέσεων, είστε στην “Early Position”, που σημαίνει ότι αναγκαστικά πρέπει να ενεργήσετε πριν από τους περισσότερους από τους αντιπάλους σας. Εξαρτάται από το στύλ του παιχνιδιού σας και τα φύλλα σας σε ένα χέρι, και οι δυο θέσεις μπορούν να έχουν πλεονεκτήματα. 

■ Λάβετε υπόψη τα φύλλα σας. Σε μια τράπουλα 52 φύλλων, υπάρχουν συνολικά 1.326 παραλλαγές αρχικών χεριών των 2-card Holdem. Μεταξύ αυτών των συνδυασμών 2-card, 78 από αυτά είναι ζεύγη. Λάβετε υπόψη σας αυτές τις πιθανότητες αν σκοπεύετε να ολοκληρώσετε ή όχι το χέρι σας. Επίσης, σε σχέση με τη θέση σας στο τραπέζι και τις ενέργειες των αντιπάλων σας. Δεν χρειάζεται να παίξετε σε κάθε χέρι πόκερ για να πετύχετε. Χρησιμοποιήστε τα φύλλα σας ως βάση όταν παίρνετε αποφάσεις αν θα παίξετε ή οχι το χέρι ή να πάτε πάσο.

■ Σκεφτείτε πριν στοιχηματίσετε. Εχετε ολοκληρώσει το χέρι σας? Ή περιμένετε ένα καλύτερο χέρι? Παρατηρήστε τους αντιπάλους σας. Πιστεύετε οτι έχουν ολοκληρώσει τα χέρια τους? Τι χέρια μπορείτε να νικήσετε? Και τι χέρια θα σας κερδίσουν? Λάβετε υπόψη σας αυτές τις ερωτήσεις πριν ενεργήσετε σε ένα χέρι πόκερ. 

■Μάθετε πως και πότε να ενεργείτε. Αν είστε αντιμέτωποι με ένα ποντάρισμα, θα πρέπει να εξετάσετε το μέγεθος του πονταρίσματος σε σχέση με το ποτ και τη δύναμη του χεριού σας. Πριν τα κάνετε αυτά, μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε για μια πιθανή νίκη σε σύγκριση με το ρίσκο να χάσετε. Εξαρτάται από το στύλ του παιχνιδιού σας και το τραπέζι, ίσως είναι καλύτερα να εξασφαλίσετε τη νίκη πολλαπλών μικρότερων ποτ απ’ ότι να ρισκάρετε χάσιμο των μαρκών σας σε ενα μεγάλο ποτ. 

■Διαχείριση της εικόνας σας στο τραπέζι. Λάβετε υπόψη σας ότι όταν εσείς παρατηρείτε το στυλ παιχνιδιού των αντιπάλων σας, το ίδιο κάνουν και αυτοί. Κάθε φορά που κάθεστε σε ενα τραπέζι πόκερ, δημιουργείτε μια εικόνα (image) πόκερ. Ανάλογα με το πως παίζετε, η είκόνα σας στο τραπέζι μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες να κερδίσετε ενα χέρι. Κάθε φορά που εισάγετε ενα χέρι, οι αντίπαλοί σας θα σας παρατηρούν και θα αναλύουν κάθε σας κίνηση. Σημειώστε πόσες φορές κάνετε ρελάνς και “τα βλέπω” και να θυμάστε οτι οι ενέργειες σας που επαναλαμβάνετε, όπως aggressive ρελάνς, παρατηρούνται απο άλλους παίκτες στο τραπέζι. Χρησιμοποιήστε την επιλογή να ξεσκαρτάρετε τα φύλλα σας. Υπάρχουν φορές που η εμφάνιση των φύλλων είναι πλεονέκτημα και άλλες που μπορεί να αποβεί καταστροφική. Ελέγξτε τι επιτρέπετε στους αντιπάλους σας να βλέπουν. Το παιχνίδι του πόκερ έχει να κάνει με το πως διαβάζετε (reading) τους άλλους παίκτες και το πως εκπροσωπείτε τον ευατό σας.
                                                                                                                 
DublinBet

Comments

Popular Posts