Οδηγός Παιχνιδιού Μπακαράς



Βασικοί Κανόνες του Μπακαρά


  • Η ονομασία του Μπακαρά προέρχεται από την Ιταλική λέξη “baccara”, που σημαίνει “μηδέν” και αναφέρεται στην μηδενική αξία πόντων που έχουν οι Φιγούρες και όλα τα δεκάρια στο παιχνίδι αυτό.
  • Παίζοντας σαν Παίχτης, έχετε να πάρετε μόνο δυο αποφάσεις πριν από τη μοιρασιά των χαρτιών: να επιλέξετε την θέση η οποία πιστεύετε ότι θα κερδίσει στον επόμενο γύρο (“Παίχτης”, “Μπάνκα”, ή “Ισοπαλία”), καθώς και το ποσό που θέλετε να στοιχηματίσετε.
  • Δεν έχετε να πάρετε καμμία απόφαση ή να κάνετε καμμία κίνηση κατά την διάρκεια του γύρου.
  • Τα χαρτιά από το 2 ως το 9 μετρούν όσο η αξία που αναγράφεται σ’αυτά. Οι Άσσοι μετρούν πάντα σαν 1, και οι Φιγούρες και τα δεκάρια μετρούν ως 0 (το «χρώμα» δεν έχει σημασία σε καμμία περίπτωση).
  • Το παιχνίδι του Μπακαρά , παίζεται με 6 τράπουλες, οι οποίες ανακατεύονται μετά από κάθε γύρο.(Σε κάποια καζίνο μπορεί να υπάρχουν περισσότερες τράπουλες πχ 9)
  • Ο γύρος αρχίζει όταν στοιχηματίζετε σε μια από τις τρεις θέσεις: "Παίχτης", "Μπάνκα" ή "Ισοπαλία".
  • Αφού τοποθετήσετε το στοίχημά σας, τόσο στον Παίχτη όσο και στην Μπάνκα δίνονται δύο χαρτιά.
    • Παράδειγμα: Αν τα χαρτιά σας είναι '4' και '9', τότε το άθροισμα τους είναι 13 και η συνολική αξία των πόντων τους είναι 3. Η δεκάδα αφαιρείται και η συνολική αξία κυμαίνεται πάντα μεταξύ του 0 και του 9. Μπορεί να χρειαστεί να μοιραστεί και τρίτο χαρτί, είτε στον Παίχτη είτε στην Μπάνκα ή και στους δυο, όχι όμως πάντα. Οι κανόνες για το Τρίτο Χαρτί ακολουθούν παρακάτω.
    • Σημείωση: Αν είτε ο Παίχτης ή η Μπάνκα έχουν συνολική αξία πόντων 8 ή 9, τότε υποχρεωτικά "σταματούν" (δεν τραβούν άλλο χαρτί). Αυτό λέγεται ‘φυσικό’ χέρι. 
    Ειδικές Λεπτομέρειες και Επεξηγήσεις για τον Μπακαρά

    Κανονισμοί για το Τρίτο Χαρτί

    Για τον Παίχτη
    Κινήσεις του Παίχτη
    Αξία Πόντων Δύο Πρώτων Χαρτιών Παίχτη Ο Παίχτης Υποχρεωτικά
    0-1-2-3-4-5 Τραβάει χαρτί, εκτός αν η Μπάνκα   Έχει φυσικό χαρτί
    6-7-8-9 Σταματαει

Για την Μπάνκα

Κινήσεις της Μπάνκας όταν ο Παίχτης τραβάει 3ο χαρτί
Αξία Πόντων Δύο Πρώτων Χαρτιών Μπάνκας Τραβάει χαρτί όταν το 3ο Χαρτί του Παίχτη είναι: Σταματάει όταν το 3ο Χαρτί του Παίχντη είναι:
0-1-2 Τραβάει χαρτί πάντα, εκτός αν ο Παίχτης έχει 'Φυσικό' Τραβάει χαρτί πάντα, εκτός αν ο Παίχτης έχει 'Φυσικό'
3 0-1-2-3-4-5-6-7-9 8
4 2-3-4-5-6-7 0-1-8-9
5 4-5-6-7 0-1-2-3-8-9
6 6-7 0-1-2-3-4-5-8-9
7 Σταματάει πάντα Σταματάει πάντα
8-9 Παίχτης και Μπάνκα Σταματούν Παίχτης και Μπάνκα Σταματούν


Κινήσεις της Μπάνκας όταν ο Παίχτης δεν τραβάει 3ο Χαρτί (Σταματάει)
Αξία Πόντων Δύο Πρώτων Χαρτιών Μπάνκας Η Μπάνκα Υποχρεωτικά
0-1-2-3-4-5 Τραβάει χαρτί, εκτός αν ο Παίχτης έχει 'Φυσικό'
6-7-8-9 Σταματάει


Οι συνολικές αξίες των πόντων των χαρτιών τόσο του Παίχτη όσο και της Μπάνκας (του Dealer) συγκρίνονται και ο νικητής είναι αυτός με την μεγαλύτερη συνολική αξία πόντων. Στοιχήματα που κερδίζονται στην θέση 'Παίχτης' πληρώνονται 1 προς 1, στοιχήματα που κερδίζονται στην θέση 'Μπάνκα' πληρώνονται 19 προς 20 (ίσο ποσό πλην μια προμήθεια 5% που κρατάει η Μπάνκα) και στοιχήματα που κερδίζονται στην θέση 'Ισοπαλία πληρώνονται 9 προς 1.
Σημείωση: Στην περίπτωση Ισοπαλίας, όλα τα στοιχήματα που τοποθετήθηκαν στις θέσεις ‘Παίχτης’ ή ‘Μπάνκα’ επιστρέφονται στον Παίχτη.


Comments

Popular Posts